Hoe kijken ze bij Club terug op de groepsfase? "Drie punten iets te weinig", "Trots op de durf en het voetbal" & "Goede leermomenten"
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Brugge
| 12 reacties

Clement, Vanaken en Vormer blikken terug op de Champions League-campagne van Club Brugge

Hoe kijken ze bij Club terug op de groepsfase? "Drie punten iets te weinig", "Trots op de durf en het voetbal" & "Goede leermomenten"

Gelijke spelen uit en thuis tegen Galatasaray, een onwaarschijnlijk punt in Bernabéu, twee nederlagen waarin het aardig meedeed en een kansloze 0-5 tegen PSG: Club Brugge kan terugblikken op een aardig Europees parcours, al zat er misschien wel meer in dan drie punten.

De derde plaats is hoe dan ook binnen en het Europees verhaal van Club Brugge in het seizoen 2019/20 krijgt nog minstens een hoofdstuk. Maar hoe blikken ze bij blauw-zwart terug op die groepfase?

Leermoment

Philippe Clement vond dat zijn team met een beetje meer geluk meer dan drie punten had kunnen halen. Voor het overige was hij blij dat enkele van zijn spelers ervaring hebben opgedaan op het allerhoogste niveau.

"Ik denk niet dat bijvoorbeeld Charles De Ketelaere dit had verwacht een paar maanden geleden. Maar ook Kossounou, vergeet niet dat hij nog maar 18 jaar is, en Diatta zijn weer een ervaring rijker. Dit is belangrijk voor hun ontwikkeling en dit kan iedereen meepakken voor de competitie en de Europa League", besloot de Brugse trainer.

"Er zat meer in"

"Drie punten is toch iets te weinig, denk ik", oordeelde Ruud Vormer. "Maar ze staan wel in de tabellen. Er zat iets meer in en we hebben ons uiterste best gedaan tegen topteams. Die derde plaats is 100% verdiend."

"In elke match was er meer mogelijk dan het behaalde resultaat, maar ook minder", aldus doelpuntenmaker Hans Vanaken. "Het verschil was soms erg klein en die late gelijkmaker op Galatasaray bleek uiteindelijk van levensgroot belang. Over het algemeen mogen we trots zijn op het voetbal en de durf die we getoond hebben tegen Europese toppers", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties