Napoli - KRC Genk

Racing Genk sluit Europese campagne af met zware nederlaag tegen Napoli
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 160 reacties

Napoli won met 4-0 van Racing Genk

Racing Genk sluit Europese campagne af met zware nederlaag tegen Napoli

Racing Genk is er niet in geslaagd het Europese toneel met opgeheven hoofd te verlaten. In Napoli verloor het met 4-0.

Hannes Wolf zette met Maarten Vandevoordt de jongste keeper uit de geschiedenis van het kampioenenbal tussen de palen. Na amper drie minuten ging de zeventienjarige al in de mist na een vervelende terugspeelbal. Arkadiusz Milik profiteerde. 1-0.

Na een kwartier had Paul Onuachu de score altijd in evenwicht moeten brengen, maar oog in oog met Alex Meret trapte hij over. Dit soort kansen moet je altijd afwerken om wedstrijden te winnen in de Champions League

Tien minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg en Milik. Hij tikte een voorzet van op rechts eenvoudig tegen de netten. 2-0.

De thuisploeg zou de wedstrijd uiteindelijk nog voor de rust beslissen. Vandevoordt leek heel even de bal te raken, maar de scheidsrechter oordeelde dat hij enkel José Callejon raakte. De VAR vond het geen clear error. Milik faalde niet. 3-0 en een hattrick in 38 minuten. Een zeldzaamheid in de Champions League

Racing Genk kreeg nog een prima kans om te scoren voor de rust, maar opnieuw liet Onuachu het liggen. 3-0 aan de rust.

In een overbodige en flauwe tweede helft stak uitgerekend Dries Mertens het mes nog wat dieper in de Genkse wonde. Callejon trapte richting doel, Casper De Norre raakte de bal ongelukkig met de hand. Strafschop. Mertens pakte uit met een panenka. 4-0.

Napoli mag zo samen met Liverpool naar de 1/8e finale van de Champions League. Liverpool won op het veld van Red Bull Salzburg. De Reds hadden aan twee dolle minuten genoeg om met 0-2 te winnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws