4-0 winnen van Genk en een uur later ontslagen: het kan bij Napoli

4-0 winnen van Genk en een uur later ontslagen: het kan bij Napoli
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Napoli veegde dinsdagavond nog de vloer aan met Genk, maar dat heeft het vel van trainer Carlo Ancelotti niet kunnen redden. Een uur na de zege werd duidelijk dat de Italiaan ontslagen was.

Napoli zit door de zege tegen Genk in de 1/8ste finales van de Champions League. Dat zal Ancelotti dus niet meer meemaken. Het was al langer geweten dat het bestuur een nieuwe trainer zocht na de sportieve malaise van de voorbije maanden. In de competitie kon Napoli geen match meer winnen. De laatste zeven wedstrijden werden er geen enkele keer drie punten behaald.

De zevende plek van Dries Mertens en co strookt niet met de torenhoge ambities. Daarnaast was er ook nog de rebellie van een paar weken geleden. Voorzitter Aurelio de Laurentiss wou zijn hele kern op een verplichte stage sturen, maar de spelers en hun coach weigerden. Dat is toen in een verkeerd keelgat geschoten.

Gennaro Gattuso lijkt zijn opvolger te gaan worden. De ex-trainer van AC Milan werd al verschillende keren geciteerd door de media.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties