Genk-aanvoerder beschermt Vandevoordt: "We weten allemaal wat er gebeurt als een doelman in de fout gaat"
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 33 reacties

Sebastien Dewaest neemt Maarten Vandevoordt in bescherming na SSC Napoli - KRC Genk

Genk-aanvoerder beschermt Vandevoordt: "We weten allemaal wat er gebeurt als een doelman in de fout gaat"

KRC Genk ging vanavond roemloos onderuit in Napels. De Limburgers kregen er vier om de oren en moeten zo de Champions League verlaten met amper één punt. Sébastien Dewaest heeft echter geen spijt van het avontuur.

Het was al snel over en uit voor KRC Genk. Na amper drie minuten voetballen was de 1-0 al een feit na een foutje van Maarten Vandevoordt. "We hebben de doelpunten weggegeven", is Sébastien Dewaest eerlijk. 

"En dat veranderde de insteek van de wedstrijd helemaal", gaat de aanvoerder verder bij Vier. "In de tweede helft hebben we ons goed herpakt en bij momenten het betere van het spel getoond."

Ik heb liever dat Maarten Vandevoordt vanavond in de fout gaat in plaats van dit weekend

Sébastien Dewaest

De 17-jarige Vandevoordt beleefde een CL-debuut in mineur, maar zijn aanvoerder staat pal achter de doelman. "We weten wat er gebeurt als een doelman in de fout gaat, hé. Maar na dat doelpunt heeft hij zijn wedstrijd gespeeld."

"Hij is jong en moet leren", gaat Dewaest verder. "Ik heb liever dat hij vanavond zo'n foutje maakt in plaats van dit weekend. Het is de competitie die tenslotte het belangrijkst is."

Genk moet het Kampioenenbal verlaten met één schamel puntje. "Maar het is en blijft een droom om in deze competitie te mogen spelen. Wat er de volgende keer beter moet? Beter verdedigen en efficiënter omspringen met de kansen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties