Verzekeren Rode Duivels zich met recordzege tegen San Marino van vierde grote toernooi op rij?
Simon Wauters
Simon Wauters
| 250 reacties

Doet België vanavond beter dan de 10-1 tegen San Marino uit 2001?

Verzekeren Rode Duivels zich met recordzege tegen San Marino van vierde grote toernooi op rij?

Om 20u45 nemen de Rode Duivels het in hun zevende EK-kwalificatiewedstrijd op tegen San Marino. Het verhaal is intussen bekend: de nummer één tegen de allerlaatste op de FIFA-ranking.

Nog meer dan voor de heenwedstrijd van vorige maand tegen de dwergstaat, is de vraag niet óf, maar met hoeveel doelpunten verschil de Belgen het zullen halen.

Als de Rode Duivels de drie punten in Brussel houden, zijn ze zeker van deelname aan het EK van volgende zomer. Na de WK’s van 2014 en 2018 en het EK van 2016 wordt dat dus een vierde groot toernooi op rij voor de Belgen.

Na vanavond wordt wellicht duidelijk op welke records de duivels in hun laatste drie kwalificatiewedstrijden nog kunnen jagen. Momenteel hebben ze achttien op achttien met negentien gemaakte doelpunten en één tegendoelpunt. Denis Cheryshev (Rusland) was de enige die in deze campagne al tegen de Belgen wist te scoren. San Marino scoorde nog niet en incasseerde al 28 doelpunten.

België nam het in het verleden al drie keer in eigen huis op tegen San Marino. In 1997 werd het 6-0 en in 2001 zelfs 10-1. Meteen de grootste overwinning ooit voor onze nationale ploeg. Samen met de 9-0 tegen Zambia (1994) en tegen Gibraltar (2017).

In 2005 haalde België het met 8-0 van San Marino. Doen de Rode Duivels vanavond nog straffer? Als ze er zin in hebben zou het zomaar kunnen. 

Onderlinge duels gewonnen

4
0
0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

EK 2020