Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Estadi Olimpic de Montjuic Barcelona
Espanyol eenvoudig langs Maccabi Haifa
Kristof Blomme

Espanyol heeft zich heel gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinales van de Uefa Cup. Nadat in Israël een scoreloos gelijkspel werd behaald wonnen de Spanjaarden op eigen veld met 4-0. Alle doelpunten vielen na de pauze.

Espanyol had een scoreloos gelijkspel behaald bij Maccabi. Het kon de klus dus op eigen veld afmaken. Halfweg de tweede periode kreeg de la Peña een goede schietmogelijkheid. Davidovich had een schitterende redding in huis. De kale middenvelder bleef de gevaarlijkste man op het veld. Even later trapte hij opnieuw op doel, maar deze keer stierf zijn poging op de doelpaal.

Tien minuten na de pauze kwamen de Spanjaarden dan toch op voorsprong, niet toevallig via de la Peña. Hij haalde verwoestend uit en zette zijn ploeg zo op rozen. Maccabi moest nu komen en Espanyol profiteerde meteen. Het was Tamudo die de score op het uur verdubbelde. Nog geen twee minuten later was de match helemaal gespeeld. Luis Garcia faalde niet oog in oog met doelman Davidovich. In blessuretijd maakte Pandiani er zelfs nog 4-0 van.