Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Estádio da Luz
Penalty Simao nekt Paris Saint-Germain

Benfica heeft Paris Saint-Germain geëlimineerd in de achtste finales van de Uefa Cup. Benfica ging met 2-1 de boot in bij de Fransen en moest dus zeker scoren. Na een halfuur zorgden Simao en Petit voor de ruime voorsprong. Nog voor de pauze zette Pauleta de aansluitingstreffer op het bord. De match leek af te stevenen op verlengingen tot Simao in de slotfase een strafschop omzette en Benfica zo naar de volgende ronde trapte.

Na iets meer dan tien minuten had Benfica het broodnodige doelpunt al beet. Simao gleed de bal onder doelman Landreau binnen. De thuisploeg bleef goede kansen afdwingen. Miccoli trof echter de lat. Even later haalde Karagounis uit, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Op het halfuur verdubbelden de Portugezen dan toch de voorsprong. Petit trapte via de onderkant van de lat binnen. Vijf minuten later kwamen de Fransen ook aan een doelpunt. Topschutter Pauleta kopte een voorzet van Rothen binnen. Na die goal kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Pauleta, Diané en Traoré misten nog wat kansen.

Na de pauze schoot Benfica het best uit de startblokken. Miccoli trapte recht op Landreau. Ook Simao mocht uithalen, maar hij knalde hard over. Twee minuten voor affluiten werd Leo foutief neergehaald door Mulumbu. Hij pakte zijn tweede gele kaart en moest dus gaan douchen. Simao zette zich achter de bal en trapte de strafschop feilloos binnen. Het bleef bij 3-1, waardoor Benfica doorstoot naar de kwartfinales.