Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: BayArena
Leverkusen simpel langs Lens
Kristof Blomme

Leverkusen heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinales van de Uefa-cup. De Duitsers wonnen met 3-0 van Lens en zetten daarmee de 2-1 nederlaag in Frankrijk recht.

De eerste kans van de partij was na tien minuten voor Leverkusen. Een vrije trap van Schneider werd door Juan over gekopt. Op het kwartier kwamen de bezoekers een eerste keer goed weg. Opnieuw zorgde Schneider voor de voorbereiding, maar aan de verste paal kopte Barnetta op de buitenkant van de paal. Halfweg de eerste helft kwam ook Lens gevaarlijk opzetten. Monterrubio mocht vrij uithalen, maar Adler stond op de goede plaats. Eén minuut later was er alweer gevaar aan de overkant. Een voorzet werd door Barbarez net voorlangs gekopt. Tien minuten voor de pauze had de thuisploeg het broodnodige doelpunt beet. Voronin trapte het leer van net buiten het strafschopgebied beheerst in de verre hoek.

Vlak na de pauze kwam bij Lens Aruna op het veld in de plaats van Tixier. Na tien minuten was de eerste mogelijkheid toch weer voor de thuisploeg. Kiessling werd in de diepte gestuurd, maar zijn poging vloog over. Eén minuut later verdubbelde Leverkusen toch de voorsprong. Voronin kopte eerst nog op de lat, maar Barbarez was goed gevolgd en tikte binnen. Lens kwam maar heel zelden meer dreigen. Monterrubio probeerde wel van ver, maar zijn poging verdween ver naast. Twintig minuten voor de pauze besliste Juan de partij helemaal. Hij kopte een hoekschop van Voronin hard tegen de touwen. Tien minuten voor het einde kwam Lens ei zo na weer in de partij. Aruna vond Monnet-Paquet, maar die miste van dichtbij. Het bleef uiteindelijk bij 3-0, waardoor Leverkusen zich mag opmaken voor de volgende ronde.