Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Olympisch Stadion Donetsk
Sevilla door het oog van de naald

Sevilla heeft zich maar nipt kunnen ontdoen van Shakthar Donetsk. De oranje brigade had lange tijd uitzicht op de kwartfinales tot doelman Palop in de slotminuut de 2-2 op het bord zette. Chevanton zorgde in de verlengingen uiteindelijk voor de beslissing.

Donetsk had in Spanje 2-2 gelijk gespeeld en kon het pleit in eigen huis beslechten. Sevilla kwam goed uit de startblokken en kreeg meteen een dot van een kans. Luis Fabiano mikte maar net naast. Sevilla bleef de match controleren. Doelman Shust tikte een schot van Adriano tegen de paal. Ook Maresca was gevaarlijk. Zijn poging vloog net over de kooi van Shust.

Vijf minuten na de pauze was het de thuisploeg die op voorsprong klom. Matuzalem tikte een voorzet van Fernandinho subliem voorbij Palop. Sevilla, de leider in de Primera Division, moest nu al twee keer scoren. Vijf minuten later was de gelijkmaker al een feit. Maresca kopte een voorzet van Alves hard tegen de touwen. Vijf minuten voor affluiten leek Sevilla verslagen. Invaller Blumer zorgde met een knap schot voor de 2-1 voorsprong voor de Oekraïners. Dat was echter zonder bezoekende doelman Palop gerekend. Vier minuten in blessuretijd kopte hij een hoekschop van Alves binnen, 2-2 en verlengingen dus. In die verlengingen vielen er nog weinig kansen te noteren. Vlak voor het einde van de eerste verlenging besliste Chevanton de partij met een hard schot voorbij Shust. Titelverdediger Sevilla stoot dus, met de hakken over de sloot, door naar de volgende ronde.