Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: White Hart Lane
Tottenham opnieuw met 3-2
Kristof Blomme

Na de heenmatch heeft Tottenham ook de terugmatch van Braga gewonnen met 3-2. De Engelsen plaatsten zich op die manier vrij gemakkelijk voor de volgende ronde van de Uefa-cup.

Braga kwam na 25 minuten verrassend op voorsprong. Huddlestone versloeg zijn eigen doelman met een goed gemikte kopbal na een vrije trap van Amaral. Enkele minuten later zette Tottenham de scheve situatie al recht. Keane hield vier man aan de praat en bediende uiteindelijk Berbatov, die buitenkant rechts de 1-1 op het bord zette. Vlak voor de pauze zorgde de onvermijdelijke Berbatov zelfs voor de 2-1. Huddlestone kreeg het leer tot bij de Bulgaar, die knap met de borst controleerde en heerlijk afwerkte. Ook Keane kreeg nog een goeie mogelijkheid, maar hij faalde.

Na een uur kwam Braga opnieuw op gelijke hoogte. Amaral schilderde een vrije trap knap voorbij doelman Cerny. Een kwartier voor het einde liet Berbatov zich echter weer opmerken. De Bulgaar verschalkte de Portugese defensie met één pass, waardoor Malbranque alleen voor de bezoekende goalie kwam. De Fransman faalde niet en zorgde voor de achtste overwinning in acht Europese wedstrijden.