Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Auxerre verder ten koste van Zagreb
Philippe Crols

Auxerre heeft zich donderdagavond makkelijk weten te plaatsen voor de groepsfase van de Uefa-beker. Het was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Dinamo Zagreb. Ook de heenwedstrijd werd al door de Fransen gewonnen. In Kroatië werd het 1-2.

Aan de rust was de wedstrijd al gespeeld, maar vooraleer de twee Franse doelpunten tot stand kwamen, was het wel even schrikken voor de Fransen. Net voor de openingsgoal werd een doelpunt van Dinamo-speler Etto afgekeurd voor buitenspel. Tien minuten voor rust bracht Jelen de thuisploeg dan wel op voorsprong. Net voor rust verdubbelde diezelfde Jelen de score, 2-0. Dinamo Zagreb had op dat moment dus al een half mirakel nodig om alsnog in de groepsfase terecht te komen.

Dat mirakel voltrok zich echter niet. Na een uur lukten de bezoekers nog wel de aansluitingstreffer na een strafschopdoelpunt van Eduardo, maar daar bleef het ook bij. De bezoekers scoorden niet meer, de thuisploeg nog wel. Twintig minuten voor tijd legde Mathis, na een vrijschop van Kahlenberg, de 3-1-eindstand vast. [AN]