Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Estadio Municipal de Balaidos Vigo
Standard krijgt les in efficiëntie
Anthony Van der Planken

Standard heeft zich niet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Uefa-beker. De Rouches kregen op het veld van Celta de Vigo een lesje in efficiëntie: het werd 3-0.

Na een aarzelende start nam Standard de wedstrijd in handen. De Rouches moesten scoren na het 0-1 verlies thuis en gingen er dan ook vol voor. Na een dik kwartier scoorde Rapaic ei zo na de 0-1, doelman Esteban ranselde de bal uit zijn doel. Standard bleef komen, maar stuitte uiteindelijk op een dom tegendoelpunt. Trainer Michel Preud'homme zal wellicht flink gevloekt hebben toen Baiano de 1-0 kon scoren na een onvoorstelbare blunder van Siramana Dembélé.

Na dat tegendoelpunt had Standard het even moeilijk. Toch knokten de Rouches zich terug in de wedstrijd. Net voor de rust voelden ze zich terecht bekocht, toen scheidsrechter Trefoloni het niet aandurfde Tamas van het veld te sturen nadat die de doorgebroken Jovanovic had neergehaald. Uiteindelijk ontsnapte Standard nog aan de 2-0, want in de blessuretijd van de eerste helft mikte Néné een vrijschop op de kruising.

In de tweede helft namen de Rouches opnieuw een sterke start. Ze hadden echter de pech dat thuisdoelman Esteban een uitstekende wedstrijd keepte. Hij stopte pogingen van Conceiçao en Rapaic.
Iets na het uur kreeg Standard dé kans om op gelijke hoogte te komen. De scheidsrechter floot wel erg makkelijk een strafschop na een fout op Kovalenko. Noch Conceiçao, noch Rapaic durfde de penalty te nemen, dus zette Karel Geraerts zich achter de bal. Het vervolg laat zich raden: Geraerts trapte ontstellend zwak en zag alweer Esteban redding brengen.

Standard kwam die tegenvaller niet meer te boven. Nauwelijks enkele minuten later incasseerde Renard een tweede doelpunt, dit keer van Canobbio. In de slotfase dikte Baiano nog aan tot 3-0. Een overdreven score, maar dat zal de pijn van de Rouches nauwelijks verzachten.