Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Jan Breydel
Balaban doet het opnieuw in de slotfase

Na Zulte Waregem heeft ook Club Brugge zich geplaatst voor de groepsfase van de Uefa-beker. Club won enkele weken terug de heenwedstrijd met 0-1, maar maakte het zich in het eigen Jan Breydel Stadion nog flink moeilijk. Ruzomberok kwam 0-1 voor, maar in de slotfase voorkwam Bosko Balaban dat Club verlengingen moest spelen.

Het was Rak die na een klein halfuur Club Brugge verraste met de 0-1. Club speelde ondermaats en had veel moeilijkheden met de snelle Slovaakse aanval. Nochtans hadden de Bruggelingen een degelijke start genomen, met mooie kansen voor Ibrahim Salou en Clement, maar men nam al gauw gas terug. Rak waarschuwde Club al na een kleine twintig minuten, toen zijn poging van dichtbij gestopt werd door Stijn Stijnen. Tien minuten later had Stijnen minder geluk. Hij verkeek zich volkomen op een lange bal en zag hoe Rak profiteerde en de 0-1 binnenlegde. Omdat doelman Hajduch een uitstekende poging van Englebert redde en Ruzomberok niet kon profiteren van de talloze countermogelijkheden, was die 0-1 ook de ruststand.

Club voerde in het begin van de tweede helft de druk stevig op, maar slaagde er niet in om te scoren, ondanks kansen voor Englebert en Balaban. Ook Salou was er op één van de talloze corners erg dicht bij. Een kwartier voor tijd kreeg Balaban dé kans van de wedstrijd. De Kroaat miste zijn controle en trapte van dichtbij naast. Amper vijf minuten later trapte Balaban vanuit een nieuwe mogelijkheid op de paal. Pech voor de sluipschutter, die duidelijk groeide in de wedstrijd.

In de slotfase kreeg Ruzomberok nog een uitstekende kans op de 0-2, maar gelukkig werd die gemist. Luttele seconden later trapte Balaban aan de andere kant de 1-1 tegen de netten. Alweer een laat doelpunt voor Club Brugge, dat doorgaat naar de groepsfase van de Uefa-beker.