Speeldag: Ronde 1
Stadion: Ruzomberok Stadion
Club wint zuinig maar verdiend
Thomas Dubois

Club Brugge heeft z’n opdracht in de heenwedstrijd van de eerste ronde van de Uefa-beker volbracht . Het won met 0-1 op het veld van Ruzomberok. De Kroaat Bosko Balaban zorgde met een sublieme vrije trap voor het enige doelpunt in de wedstrijd. Club had het enkel in de beginfase moeilijk en controleerde vervolgens de rest van de partij.

Balaban kreeg bij Club Brugge opnieuw de voorkeur, deze keer belandde Salou op de bank. Ferrera behield het vertrouwen in Kevin Roelandts. Blondel kwam opnieuw in de ploeg na een schorsing in de competitie. Het eerste gevaar kwam er na enkele minuten, een vrije trap van Balaban ging maar net naast. Club begon aan de wedstrijd zoals het een hele wedstrijd tegen Bergen speelde. Ruzomberok was de betere en daar vond Club niet direct een antwoord op. Tot op het kwartier, Club Brugge kwam beter in de wedstrijd en dat leverde ook een kansje op voor Blondel die te lang twijfelde tussen een voorzet en een schot.

Club herstelde zich en won de slag op het middenveld. Dat leverde ook enkele fraaie combinaties op. Een voorzet van Englebert werd nog geblokt door Siva en een schot van Roelandts even later werd simpel gepakt door Hajduch. Balaban moest vorig weekend vanop de tribune toekijken en dat prikkelde hem, de Kroaat speelde goed en toonde zich niet egoïstisch. Bovendien zorgde hij enkele minuten voor de rust voor de 0-1. Een vrije trap van Balaban zweefde heerlijk in de rechterbovenhoek.

Club Brugge ging in de tweede helft op z’n elan door. Het controleerde de wedstrijd maar speelde geen kansen bij elkaar. Ruzomberok kon er sporadisch uitkomen maar werd telkens tijdig gestuit. Kansen werden in de tweede helft amper genoteerd. Een schot van Roelandts enkele meters naast zorgde voor het ‘grootste’ gevaar in het eerste halfuur. Diezelfde Roelandts kopte enkele minuten later op doel, z’n kopbal werd van de lijn gehaald. Daar bleef het bij, Club won verdiend en staat dicht bij de poules. [AN]