Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1
Sibierski scoort bij debuut voor Newcastle
Dirk Pieters

Newcastle won zijn heenwedstrijd in de eerste ronde van de Uefa-beker met 0-1 van Levadia Tallinn. Het was Antoine Sibierski die bij zijn debuut voor de Magpies het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

Newcastle speelde een zeer goede wedstrijd, maar kwam niet verder dan één doelpunt. Toch kregen de spelers van Glenn Roeders genoeg kansen om de wedstrijd veel vroeger te beslissen. Het was Sibierski die na vier minuten de eerste grote kans de nek om wrong. Toch maakte de Fransman zijn missen snel goed want na tien minuten kopte hij zijn club op voorsprong na een vrije trap van Duff. Ook na het doelpunt kreeg Newcastle genoeg kansen, maar geraakte het niet voorbij doelman Artur Kotenko. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid, maar de volley van Marek Lemsalu ging nipt over. Newcastle mocht gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Na de rust was het toch nog bibberen voor de Magpies toen Voskoboinikov een enorme mogelijkheid naast schoot. Voor de rest kende de verdediging van Newcastle weinig problemen en doelman Shay Given kreeg geen werk meer op te knappen. Het waren wel de Esten die het meeste balbezit hadden in de slotfase, maar kansen creëren zat er niet meer in. [AN]