Speeldag: Ronde 1
Stadion: Upton Park
West Ham gaat thuis onderuit
Dirk Pieters

West Ham is er niet in geslaagd om zijn Uefa-bekerwedstrijd tegen Palermo te winnen. De Italiaanse club won met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Andrea Caracciolo. Het was de eerste keer dat de Argentijnen Carlos Tevez en Javier Mascherano aan de aftrap kwamen bij The Hammers, maar ook zij konden een nederlaag niet voorkomen.

Het was al zeven jaar geleden dat West Ham nog een Europees mocht aantreden en dat bleek geen succes. Vlak voor de rust was het Caracciolo die de score opende. Even voor het doelpunt kreeg Tevez ongeveer dezelfde mogelijkheid, maar de Argentijn liet de kans onbenut. Toch waren het vooral de twee Argentijnen die voor het meeste gevaar zorgden.

Ook in de tweede helft kon West Ham amper dreigen. Enkel Nigel Reo-Coker en Ferdinand kregen een kansje, maar dat bleek niet voldoende om de gelijkmaker te scoren. In de slotfase ging nog een bal van de ingevallen Harewood tegen het houtwerk, maar de Italiaanse ploeg hield goed stand dankzij een stugge verdeding. Zo won het met 0-1 op het veld van West Ham en ziet het er naar uit dat het zich mag klaarmaken voor de volgende ronde. [AN]