Speeldag: Ronde 1
Stadion: Stadion Partizan Belgrado
Groningen onderuit in Belgrado
Dirk Pieters

FC Groningen kende een zeer moeilijke avond op het veld van Partizan Belgrado. De Nederlandse club verloor met 4-2 en zal moeten rekenen op een sterke terugwedstrijd wil het zich alsnog plaatsen voor de groepsfases.

Het duurde niet lang alvorens Groningen op achterstand kwam in Belgrado. De thuisploeg kreeg meteen een strafschop toen Predrag Lazic werd vastgehouden en makkelijk neerging in de zestien. Nenad Marinkovic liet het buitenkansje vervolgens niet onbenut, 1-0. Nog was het niet gedaan want na een kwartier spelen stond de 2-0 al op het bord. Bojan Zajic schoot van op afstand het tweede doelpunt tegen de netten. Groningen probeerde iets te forceren, maar het was opnieuw de thuisploeg die vlak voor de rust op 3-0 kwam. Via een snelle counter kon Marinkovic zijn tweede van de avond scoren en zo de 3-0 ruststand op het bord zetten.

Groningen kon niet anders dan aanvallen in de tweede helft wou het nog kans maken in de Euroborg. Het was Mark-Jan Fledderus die in de 58e minuut voor de 3-1 zorgde. Door dat tegendoelpunt schoot Partizan opnieuw wakker, en was het vlak daarna met een vrije trap dicht bij de 4-1. Toch was het slechts uitstel, want even later was het toch 4-1. Een hoekschop kwam in de voet van Predrag Lazic en die aarzelfde niet om de vierde goal te maken. In blessuretijd maakte Groningen er nog 4-2 van via Luis Suarez. Zo blijven de kwalificatiekansen van de Groningers min of meer gaaf. [AN]