Speeldag: Ronde 1
Stadion: Stadion Evzena Rosickeho
Tottenham wint met kleinste verschil
Dirk Pieters

Tottenham, dat de Uefa-beker in 1983 al eens won tegen Anderlecht, heeft zijn eerste wedstrijd winnend afgesloten op het veld van Slavia Praag. De Engelse club won verdiend dankzij een doelpunt van Jermaine Jenas.

De bezoekers begonnen gretig met al meteen een grote kans voor Jermain Defoe, maar hij kon net niet bij een bal van Mido. Rond het halfuur was opnieuw Defoe gevaarlijk met een schot net over de dwarsligger. Iets over het halfuur moest Slavia-doelman Vorel al naar de kant met een blessure. Zijn vervanger, Kozacik, ging in doel staan en mocht al meteen aan het werk op een poging van Chimbonda. Zijn eerste balcontact was zeer goed, maar op een schot van Jenas was de invallersdoelman kansloos; 0-1.

Ook in de tweede helft ging Tottenham goed van start. De Ivoriaanse international Zokora begon aan een lange run en gaf op het einde een mooie voorzet, maar de kopbal van Defoe was net niet goed genoeg. Halfweg de tweede helft kregen de Spurs het toch even moeilijk. Doelman Robinson moest ingrijpen op een poging van Stanislav Vlcek. In de slotfase verdubbelde Edgar Davids bijna nog de score, maar Slavia-doelman Kozacik stond goed opgesteld.

Na zeven jaar zonder Europees voetbal mogen de fans van Tottenham eindelijk nog eens dromen van enkele Europese wedstrijden. [AN]