Stadion: Murrayfield Edinburgh
Rangers gelijk, Hearts onderuit
Dirk Pieters

Molde – Rangers 0 – 0

De ploeg van trainer Paul Le Guen deed wat het moest doen; geen doelpunt tegenkrijgen. Toch was de prestatie van de Schotse club niet om over naar huis te schrijven. Wel was er goed nieuws voor aanvoerder Barry Ferguson. Hij mocht na vijf maanden afwezigheid opnieuw starten.

Rangers-doelman Allen McGregor kreeg niet heel veel werk op te knappen, maar toonde zich toch enkele keren op gevaarlijke situaties. De Schotse ploeg kwam nog goed weg toen scheidsrechter Jacek Granat geen strafschop floot na een fout op Madiou Konate. Thomas Buffel speelde 67 minuten voor de Rangers.

Hearts – Sparta Praag 0 – 2

Het Schotse Hearts mag zijn Europese dromen hoogstwaarschijnlijk al opbergen. Het verloor op eigen veld met 0-2 van Praag. Het was vooral Daniel Kolar die het verschil maakte. Hij was onstopbaar voor de Hearts-verdeding. Hij bracht Praag na 34 minuten verdiend op voorsprong. Diep in de tweede helft maakte de ingevallen Miroslav Matusovic er nog 0-2 van. Mirsad Beslija begon voor het eerst in de basis, maar zal deze wedstrijd zo snel mogelijk willen vergeten. [TH]