staStandard
celCelta De Vigo
0-1
Datum: 14/09/2006 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard zo goed als uitgeschakeld
Thomas Dubois
| 0 reacties
Standard zo goed als uitgeschakeld
Foto: © SC

Het ziet er naar uit dat Standard niet te veel genot zal hebben van zijn Europese campagne. Het verloor donderdagavond z’n thuiswedstrijd in de eerste ronde van de Uefa-beker tegen Celta de Vigo met 0-1.
 
Bij Standard geen Sa Pinto en Fellaini die geschorst zijn, Conceiçao was voldoende fit en begon op het middenveld. Ook Celta miste heel wat spelers zoals Lucas en Jorge. Celta de Vigo werd vooraf gezien als de favoriet en dat was ook duidelijk in het wedstrijdbegin. Celta begon goed aan de wedstrijd en trachtte Standard meteen vast te zetten. Toch was de eerste kans voor Standard. De Kroaat Rapaic trapte twee keer ongevaarlijk op keeper Suarez. Vervolgens kwamen de Spanjaarden opzetten. Canobio en Baiano misten nog, Gustavo Lopez niet. Angel zorgde voor de rush op rechts en bezorgde de bal tot bij Lopez, die niet miste en scoorde, 0-1. Een fluitconcert was het lot van de Standard-spelers aan het rustsignaal.
 
In de tweede helft kregen we een gretiger Standard te zien. Maestro Conceiçao zorgde al vlug voor het eerste gevaar, hij kreeg de bal van Jovanovic en schoot op doel. Esteban redde fraai, Tamas haalde de bal van de lijn. Standard trachtte door te gaan op het elan en kreeg even na het uur nog een opgelegde kans via Sarr, die jammer genoeg voor de Rouches op de lat kopte, Miguel schoot de bal in de rebound onbegrijpelijk over. Dat was meteen de laatste grote kans voor Standard. Het controleerde wel nog, maar het was Celta de Vigo dat opnieuw het dichtst bij een doelpunt kwam via onder meer Canobio. Het scoorde niet meer en zo verliest Standard thuis met 0-1 en mag het wellicht een kruis maken over de poules, maar in voetbal is alles mogelijk natuurlijk. [AN]

Europa League