Datum: 28/09/2006 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Stadio Renzo Barbera
Palermo vlot langs West Ham
Dirk Pieters
| 0 reacties
Palermo vlot langs West Ham
Foto: © SC

Het Uefa-bekersprookje van West Ham United is al voorbij. De Engelse club verloor met 3-0 van het Italiaanse Palermo. Het was Fabio Simplicio die met twee doelpunten een groot aandeel had in de overwinning. Di Michele zorgde uiteindelijk voor de 3-0 eindstand.
 
Opnieuw, net zoals in de heenwedstrijd, liet West Ham enkele uitstekende kansen liggen. Carlos Tevez, Marlon Harewood en Carlton Cole kenden pech bij de afwerking. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de Engelse club verschillende kansen de nek omwrong in een wedstrijd. Na het missen van al die kansen kwam Palermo opzetten. Marco Bresciano gaf de bal mooi aan Simplicio, die staalhard voorbij Carroll schoot. West Ham moest nu tweede doelpunten maken. Maar dat lukte niet, het was in tegenstelling opnieuw Palermo dat kwam opzetten. Simplicio zorgde met zijn tweede van de avond voor de doodsteek.
 
Ook na de rust bleef West Ham met kansen morsen. De uitschakeling had het enkel aan zichzelf te danken. Op het einde van de wedstrijd maakte Di Michele er nog 3-0 van en zo kwam er een einde aan het Europese avontuur van West Ham. [AN]    

Europa League

 Ronde 1 (R)