zwaZulte Waregem
Lokomotiv Moskou
Datum: 28/09/2006 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem stunt en gaat door
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Zulte Waregem stunt en gaat door
Foto: © SC

Sensatie in Gent: daar schakelde het kleine Zulte Waregem het grote Lokomotiv Moskou uit in de eerste ronde van de Uefa-beker. Na de 2-1 in Moskou won Zulte Waregem thuis met 2-0. Tim Matthys en Tony Sergeant zorgden met elk een doelpunt voor een stunt van formaat, want Zulte Waregem mag zich opmaken voor de groepsfase van de Uefa-beker.

Nochtans nam Lokomotiv een vliegende start. In de openingsminuten was O'Connor twee keer gevaarlijk, de lat en Geert De Vlieger brachten redding. Diezelfde De Vlieger moest verder in de eerste helft ook ingrijpen op uitstekende pogingen van Traore en Loskov. Lokomotiv domineerde, Zulte Waregem kon er slechts sporadisch uitkomen. In die eerste helft leek een stunt dan ook erg ver weg.

Maar in de tweede helft veranderde het spelbeeld. O'Connor trapte eerst nog een kansje net naast, maar daarna kreeg ook Zulte Waregem serieuze mogelijkheden. Minne en Meert keilden de bal eerst nog over en naast, maar net voor het uur was het dan toch raak. Matthys profiteerde van een onoplettendheid van de Russische verdediging en legde de bal in het mandje. 1-0, Zulte Waregem nu virtueel geplaatst.

Lokomotiv wist na de openingsgoal niet meer wat gedaan. Izmailov kreeg nog een serieuze kans, maar voor de rest was het erg rustig voor het doel van de De Vlieger. Integendeel, het was Zulte Waregem dat kansen kreeg om de score verder uit te diepen. Meert en Mrdja konden echter niet afwerken.

Tien minuten voor het einde gebeurde het dan toch. Tony Sergeant pakte uit met een solo en werkte zelf af met een prachtig lobje: 2-0. Lokomotiv kwam niet meer terug, waardoor Zulte Waregem naar de groepsfase mag. Mirakels, ze bestaan dan toch nog.

Europa League

 Ronde 1 (R)