Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: St. James Park
Newcastle zonder glans door
Philippe Crols

Newcastle United heeft donderdagavond gedaan wat er van de Engelsen verwacht werd. Na de 0-1-zege van enkele weken geleden tegen Levadia Tallinn werd er ook in eigen huis gewonnen. Obafemi Martins zorgde ervoor dat Newcastle won met 2-1.

De eerste kans was voor de thuisploeg. De Turkse middenvelder Emre schoot vanop zo'n 25 meter net over. Halverwege de eerste helft kregen ook de bezoekers een goede kans. Vladimir Voskoboinikov kopte onbegrijpelijk over. Vervolgens stelde Emre de bezoekende doelman, Kotenko, opnieuw op de proef met een geplaatst schot, maar rusten deden we bij een 0-0.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft was de zege en kwalificatie binnen voor de thuisploeg. Eerst kopte Martins een hoekschop van Emre binnen. Enkele minuten later schoot hij vanop afstand de 2-0 in doel. Halverwege de tweede helft scoorden de bezoekers nog de aansluitingstreffer. Zelinski kopte recht op doelman Harper, maar die slaagde er vreemd genoeg niet in de bal uit zijn doel te houden. Geen nood, want verder dan die 2-1 kwam Levadia niet meer. [AN]