Datum: 06/12/2007 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Aalborg Stadion
Getafe wint in Aalborg
Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Getafe wint in Aalborg
Foto: © SC

In de groep van Anderlecht slaagde Getafe erin, de drie punten uit Aalborg mee te nemen. De Spanjaarden boekten een verdiende 1-2-zege, al kwam Aalborg vlak voor affluiten nog dicht bij de gelijkmaker.

Bij Aalborg zette trainer Erik Hamrén sleutelspeler Siyabonga Nomvethe op de bank vanwege een kleine vormcrisis. Getafe-coach Michael Laudrup kon voor het bezoek aan zijn vaderland dan weer geen beroep op de geblesseerde spits Ikechukwu Uche doen. Na een korte studieperiode sloegen de Spanjaarden echter al snel toe: in de elfde minuut bracht Manu de bal voor doel, en Pablo Hernandez werkte het leer met de borst over de lijn. Meteen een koude douche voor Aalborg, dat enkel met een zege nog een serieuze aanspraak op de kwalificatie kon maken. De thuisploeg probeerde na de openingstreffer te drukken, maar Getafe hield zonder veel problemen stand en stak geregeld zelf de neus aan het venster voor een tweede doelpunt. De frustratie groeide bij de Denen, die meer met ref Rizzoli dan met het spel bezig waren.

Ook na de rust bleef het spelbeeld nagenoeg onveranderd, zodat Hamrén na een uur Nomvethe in de strijd gooide. De Zuid-Afrikaan zorgde aanvankelijk voor wat dreiging, maar ook hij kon de bezoekende defensie niet ontregelen. De Madrilenen hielden de thuisploeg al bij al makkelijk op afstand, en toen Esteban Granero tien minuten voor affluiten Aalborg-doelman Karim Zaza met een knappe verre lob verschalkte, leek de wedstrijd beslist. Aalborg kon geen vuist meer maken, tot Rade Prica in blessuretijd na knap voorbereidend werk van Nomvethe de aansluitingstreffer binnenkopte. De Deense fans geloofden er plots opnieuw in, en amper een minuut later hing ei zo na de gelijkmaker tegen de netten, maar noch Nomvethe, noch Jeppe Curth kregen de bal in dezelfde fase over de lijn. Zo boekte Getafe een verdiende, maar uiteindelijk nipte uitzege en staan de Spanjaarden met anderhalve voet in de volgende ronde. Een gelijkspel in de thuiswestrijd tegen Anderlecht binnen twee weken volstaat voor de kwalificatie, en zelfs een kleine nederlaag is hoogstwaarschijnlijk voldoende om door te stoten. Met een zege tegen paars-wit kaapt "Geta" zelfs de groepswinst weg. Voor Aalborg is het Europees avontuur voorbij.