Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Bordeaux houdt drie punten thuis
Wesley Nobels

De Duitser Florian Meyer is scheidsrechter in Stade Chaban-Delmas (Bordeaux). Daar staat de wedstrijd tussen Bordeaux en Helsingborg op het programma ofwel de leider tegen de tweede in Groep H van de UEFA-cup.

Jakobsson (Helsingborg) komt erg goed uit de startblokken en moet foutief afgestopt worden. Bordeaux ziet meteen dat ze hier niet op kousenvoeten de wedstrijd zullen winnen en gaan dus in de aanval. Het is wel Helsingborg die de betere ploeg is in de eerste 10 minuten. Toch was het Bordeaux die via Chamakh eerst wist te scoren. Even daarna kwam het toch weer op 1-1. Larsson maakte het doelpunt voor Helsingborg. Bordeaux nam nu toch wel het spel op zich en probeerde om terug op voorsprong te komen. Door die aanvallende druk kon Helsingborg counteren, enkel werd daar niet goed genoeg gebruik van gemaakt en gingen we rusten met een 1-1 tussenstand op het scorebord.

De twee betere clubs uit groep H zorgden in de eerste helft voor een aangename wedstrijd en hopelijk blijft dat zo. Al snel is er een rode kaart voor een speler van Helsingborg in de tweede helft. Tamboura ging zwaar in de fout en werd daar terecht zwaar voor gestraft. Bordeaux was op dat moment al de betere ploeg en dat zal nu nog meer duidelijk gaan worden. Ze halen buit uit die manmeer situatie. Jussie weet hier zelfs uit te scoren en zo wordt het 2-1 in het voordeel van Bordeaux. Helsingborg moet duidelijk terug zakken op eigen helft nu. Ze zijn in de tweede helft niet meer wat ze in de eerste helft waren en dat is jammer voor de wedstrijd. In de laatste minuten krijgen we nog een vrije trap voor Bordeaux maar dat is alles wat er nog van dreiging is in deze wedstrijd.

Beide ploegen blijven op de eerste en tweede plek in de groep. Enkel wordt Bordeaux nu leider van de groep. Beide ploegen zijn wel zeker van de volgende ronde in de UEFA-cup.