Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Goodison Park
Everton viert Europese overwintering
Nico Wieme

Het Engelse Everton heeft zich als eerste in groep A geplaatst voor de volgende ronde. Het had daarvoor genoeg aan een magere 1-0 overwinning tegen het Russische Zenit Sint-Petersburg.

Everton en Zenit Sint-Petersburg begonnen beide in een vrij comfortabele situatie aan deze wedstrijd. De thuisploeg had zes punten uit twee wedstrijden, de Russen vijf uit drie matchen. Wie won, was al zeker van een plaats in de volgende ronde.

Onze landgenoot Nicolas Lombaerts pakte rond het halfuur rood na een handsbal in het strafschopgebied. Areta miste echter de elfmeter. De Russen moesten dan wel nog een goed uur met tien man verder.

In de tweede helft bleken de bezoekers van trainer Dick Advocaat goed stand te houden tot vijf minuten voor tijd. Cahill scoorde het bevrijdende doelpunt voor de Londenaars, die meteen doorstoten naar de 16de finales.

Zenit is uitgespeeld in deze groep en blijft na vier speeldagen met vijf punten staan. Dat is er één meer dan Nürnberg en AZ die binnen twee weken nog aan de bak moeten. Als beide teams hun wedstrijd winnen, is het Europese avontuur voor Russische kampioen over. Het kan zich dan al focussen op de Champions League van volgend seizoen.