Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Franz Horr Stadion
Panionios wint in Oostenrijk
Wesley Nobels

Ernst Happel in dat stadion vandaag de wedstrijd tussen Austria Wien en Panionios. Jacek Granat uit Polen is de scheidsrechter van vanavond. Beide ploegen moeten dringen op zoek naar een overwinning in de UEFA-cup.

Beide ploegen gaan er meteen vanaf de eerste minuut dan ook tegenaan. Het is voor beide ploegen belangrijk om in deze wedstrijd alsnog punten te sprokkelen. Een gelijkspel betekent waarschijnlijk voor beide het einde  aan het UEFA-cup avontuur. Lasnik (Austria Wien) komt heel dicht bij een doelpunt op een vrije trap maar niet dicht genoeg om een doelpunt te maken. Even daarna komt de eerste gele kaart van de wedstrijd eraan, deze is voor Sariyar (Austria Wien). Beide elftallen proberen toch mooi voetbal op de grasmat te zetten. De wedstrijd gaat gelijk op en ook Panionios komt voor rust nog erg dicht bij een doelpunt. Mooi voetbal in de eerste helft, kansen voor beide ploegen. Ruststand is weliswaar toch 0-0.

Ook in de tweede helft een erg mooi begin van beide ploegen. Het waren beide ploegen die kansen konden afdwingen. Goundoulakis (Panionios) kwam in die tweede helft erg sterk opzetten en trof bijna raak. Zelfs twee keer kort na elkaar. Wie dacht dat deze clash geen mooie wedstrijd kon worden moet nu toch wel toegeven dat het helemaal anders uitdraait. Twee ploegen die alle twee op zoek zijn naar een doelpunt, en naar een overwinning en de drie punten. König (Panionios) moest ook nog ingrijpen op een schot van Mair (Austria Wien). Beide ploegen nemen opeens heel veel gas terug en zo zakt het wedstrijdtempo enorm. Buiten wat wissels zijn er dan ook niet veel hoogtepunten nog te melden. Dat was enkel buiten Majstorovic (Panionios) gerekend. Hij weet in de blessuretijd de 0-1 te scoren.

Panionios weet hier dus drie punten binnen te halen en zo alsnog kans te maken op de volgende ronde. Als Galatasaray hun komende wedstrijd niet kan winnen zal Panionios europees overwinteren. Voor Austria Wien zit de UEFA-cup er eigenlijk ook nog niet op. Ze zullen dan wel moeten winnen op de laatste speeldag.