Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Anderlecht vergeet AEK af te maken
Fabian Morren

Anderlecht heeft in de Europa League een belangrijk punt gepakt bij AEK Athene. Paars-wit blijft dankzij het gelijkspel tweede in de groep.

De eerste helt was niet hoogstaand, maar wel pittig. Al na zes minuten kroop Anderlecht door het oog van de naald. Lecjaks liet te veel ruimte in de rug, waardoor AEK erg veel ruimte kreeg. Blanco kon echter net niet bij de voorzet.

Anderlecht was het gevaarlijkst via Roland Juhasz. De Hongaar kopte goed naar de grond, maar de bal botste over. De thuisploeg deed Anderlecht vooral pijn vanop rechts. Dat kwam omdat Lecjaks zeer onzeker stond te acteren. Ditmaal zorgde Blanco voor de voorzet en liet Gkentsoglou de 1-0 liggen.

Djebbour (ex-La Louvière) begon zeer gretig aan de tweede helft. Nadat hij eerst nog naast het doel van Proto trapte, versierde hij enkele minuten later een strafschop na een contact met Juhasz. Ismael Blanco faalde vanaf de stip niet en gaf Proto het nakijken.

De Grieken kregen echter niet lang de tijd om te vieren. Zes minuten later luidde Legear al de gelijkmaker in. Met een goeie assist bereikte hij Polak, die de bal nog enkel had binnen te tikken. Nadien kon Lukaku twee keer net niet bij een voorzet van Legear.

Anderlecht zag Mbark Boussoufa in het laatste kwart van de wedstrijd nog geblesseerd uitvallen. Toch bleven ook zonder de Marokkaan de beste kansen voor de bezoekers. Vooral Romelu Lukaku kwam in het slot nog heel dicht bij de beslissende treffer. De Rode Duivel zette zich sterk door, maar besloot op de paal. In de rebound miste Kanu.

Ook de ingevallen Matias Suarez ontpopte zich nog bijna tot held. De Argentijn zag zijn poging echter knap gepareerd worden door de Griekse doelman Saja. De spanning was in de slotfase voelbaar, maar doelpunten bleven uit.