Datum: 04/11/2010 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Club zakt dieper weg en mag Europa vergeten
Nico Wieme
| 0 reacties
Club zakt dieper weg en mag Europa vergeten
Foto: © SC

Het Europese avontuur van Club Brugge lijkt een vroege dood te sterven. In de sleutelmatch tegen Dinamo Zagreb ging een zwak Brugge voor de bijl en blijft verweesd achter met amper twee punten. Een mirakel zal nodig zijn om de Europese lente te halen.

Adrie Koster wijzigde het elftal dat tegen Standard aan de aftrap verscheen op één positie. Ivan Perisic nam de plaats in van de geschorste Ronald Vargas. Voor het overige gaf de Nederlander noodgedwongen het vertrouwen aan dezelfde spelers. Vadis Odjidja blesseerde zich aan het bovenbeen in aanloop naar de confrontatie met Dinamo Zagreb, Stijn Stijnen en Joseph Akpala waren nog niet fit en Nabil Dirar vertoeft nog steeds in de B-kern.

De match trok zich verschrikkelijk traag op gang. Wilfried Dalmat leek voor het eerste gevaar te zorgen, maar Dorege Kouemaha tikte het leer voor de voeten van de Fransman weg op het moment dat die wou aanleggen. De Kameroener was overigens opnieuw een schim van de speler die hij vorig jaar was. Bij de Kroaten liep er een zekere Sammir tussen de lijnen. Telkens de fijnbesnaarde Braziliaan aan de bal kwam, was het opletten geblazen voor de thuisdefensie.

Misser Geraerts

Hoewel de bezoekers de match in handen hadden, was de eerste grote kans voor Club. Junior Diaz verstuurde een perfecte kruisbal over de Dinamoverdediging tot bij Karel Geraerts en de Limburger, alleen voor Ivan Kelava, deed de netten trillen, weliswaar aan de verkeerde kant van het doel. Even zag het ernaar uit dat Club de motor aan de praat kreeg, maar de opflakkering was slechts van korte duur.

Op het einde van de eerste periode versierden de West-Vlamingen zowaar twee kansen binnen evenveel minuten. Telkens toonde Kouemaha zich een uitstekend foerier. Eerst trapte Geraerts een aflegger van de Kameroener over en kort daarop kon Dalmat ei zo na een voorzet van de grillige Clubspits in doel werken.

Boeken dicht

In het openingskwartier van de tweede helft kreeg Club plots een dubbele uppercut. Sammir, weer hij, omzeilde de buitenspelval en schoof het leer keurig onder Geert De Vlieger in doel. Nog geen vijf minuten later mocht een volledig vrijstaande Igor Biscan de 0-2 tegen de touwen koppen.

De kopjes gingen naar beneden bij een aangeslagen blauw-zwart en op de steun van de twaalfde man hoefde het ook niet meer te rekenen. Dat de malaise diep zit, illustreerde Perisic. De Kroaat kreeg het aan de stok met zijn ploegmakkers toen hij een bal buitentrapte omdat een bezoeker op de grond lag. Kort daarop had hij de vrijstaande Clubspelers maar voor het uitzoeken had, maar hij besloot zwak in de voeten van een Dinamospeler.

Club blijft de hekkensluiter in poule D. De achterstand op de concurrenten lijkt onoverbrugbaar. Koster lijkt in aanloop naar de topper tegen Anderlecht vooral mentaal oplapwerk te hebben, als hem die kans nog geboden wordt.

Herbeleef Club Brugge - Dinamo Zagreb