KVWZ - SK Beersel 2-1

Tom Daly viel op de donderdagtraining uit met een verzwikte voet. Niettegenstaande de pogingen van kiné Hans kon Tom niet opgelapt worden, waardoor de ploegopstelling van de trainers Vandezande-Huysmans, dat vorige zondag de eerste maal kennismaakte met de nederlaag, ongewijzigd bleef. De wedstrijd begon in mineur voor onze ploeg dat in de derde minuut reeds tegen een 0-1 achterstand aankeek. Dit doelpunt kwam met een gelukje tot stand. Kapitein Lavigne keerde een vrije trap met het hoofd, de bal caprioleerde via een rug van een medemaat in de voeten van Epco Beke die alle tijd kreeg om af te drukken. Een koude douche voor onze ploeg … Beersel beet van bij het begin van zich af en liet met knappe combinaties in het middenveld, KV Woluwe-Zaventem niet in de wedstrijd komen.Het samenspel leek in de eerste periode maar niet te lukken. De eerste vlotte actie verliep langs de linkerflank tussen Dewit en Vandenhouten die via 'T Joens Ouahabi afzonderde, maar Momo mikte hoog over. Even later kregen we de medewerking van de grensrechter die een buitenspel van Vandenhouten niet vlagde, maar onze voorlinie combineerde zich vast in de Beerselse defensie. Beersel kreeg overwicht in het spel en gelukkig vond Thomas Willems na een lange raid van doorheen de WZ-verdediging geen afspeelpunt of de achterstand. Onze passing sputterde en de combinaties lukten niet. Het was vooral dankzij het gestuntel van de Beerselse goalie Dillissen dat KV Woluwe-Zaventem aan zijn kansen geraakte. Pogingen van 'T Joens, Dumon en Dewit waren goedbedoeld maar er ontbraken bezieling.De tweede helft begon meteen copybook-voorzet van Momo die door Joris 'T Joens op een haartje gemist werd. Kapitein Lavigne speelde voor zijn verdediging en onze ploeg ging hoog storen om zo de tegenstander onder drukte houden. In het eerste kwartier van de tweede helft kwam Beersel knap van onder die druk vandaan. Een gekruist schot van Martijn Wouters was nog net geen bedreiging voor Kurt, maar kort nadien moest hij een voorzetschot veiligheidshalve over zijn lat tippen. Kurt hield zijn ploeg recht en verhinderde de 0-2 door oordeelkundig uit te komen bij een poging van Kristof Verdoodt, die handig de buitenspelval omzeilde. De paal bracht redding. De fase was cruciaal voor de wedstrijd. Het laatste half uur was voor KV Woluwe-Zaventem dat Beersel onderdruk kon houden. Mohammeds schot werd afgeblokt in de grote rechthoek en het geharrewar in de grote rechthoek waar Thomas van Poucke de aanleiding toe was, kreeg geen succesrijk gevolg. De WZ-zegedrift was onstuitbaar en publiekslieveling Momo liep langs de zijlijn Christophe Heymans naar huis en zette voor naar Poeki die, de bal handig aannam en in de draai doelman Dilissen te grazen nam. Beersel reageerde en Kurt ging oordeelkundig in de voeten van Verdoodt om onze ploeg terug van een achterstand te behoeden. Een knap samenspel tussen Determe, van Poucke en 'T Joens, waarbij Joris de bal panklaar voor het doel legde was een reuzenkans om voor het eerst uit te lopen. Evenwel niet getreurd want een voorzet van Momo werd door de ingevallen Thiebault Deliens aan de tweede paal in de winkelhaak gekopt. 2-1Keeper Dilissen hield zijn ploeg recht door een kopbal van Thiebault Deliens weg af te blokken en de herneming van Ouahabi te verijdelen. Kort nadien liet Ducan zich opnieuw opmerken door een kopbal van van Poucke te reddenNa een povere eerste helft en doch gedreven door een echte winnaarmentaliteit kruipt KV Woluwe-Zaventem dichter bij de top van de rangschikking.