Extra Challenge tornooi

Extra Challenge tornooi
Foto: © SC

De Aziatische voetbalbond gaat vanaf 2006 een apart Challenge Tornooi organiseren om het voetbal in kleinere voetballanden te ontwikkelen.

Het tornooi zal de naam the AFC Challenge Cup meekrijgen. 17 nationale teams zullen tweejaarlijks strijden voor de ereplaatsen. Het evenement zal telkens plaatsvinden in één van de 17 geselecteeerde naties. De zeventien zijn: Palestina, Afghanistan, Bhutan, Tadzjikistan, Nepal, Kirgizië, Pakistan, Sri Lanka, Brunei, Oost-Timor, Laos, Filippijnen, Cambodja, Taiwan, Guam, Macao en Mongolië. Het is de bedoeling dat deze naties zo de kloof met de betere landen uit Azië kunnen dichten of tenminste hun niveau omhoog krikken. Teams die na verloop van tijd een stijle opmars hebben gemaakt, mogen niet meer deelnemen aan dit tornooi. De Aziatische bond denkt er ook aan een clubcompetitie voor deze landen te organiseren omdat hun clubs in de reguliere Aziatische clubkampioenschappen kansloos zijn.

De Aziatische bond heeft daarom z'n 45 leden ingedeeld op drie niveaus. 14 landen kregen het niveau ''1e klasse'', 14 anderen ''2e klasse'' en de overige 17 ''3e klasse''. Per klasse wordt er een aparte clubcompetitie georganiseerd. De clubs uit ''1e klasse'' spelen de Aziatische Champions League.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties