Anderlecht is landskampioen

Anderlecht is voor de 27ste keer in de geschiedenis landskampioen van België. De Brusselaars zijn zeker van de titel na het 1-1 gelijkspel van enige concurrent Club Brugge bij Moeskroen.

Het zag er lang naar uit dat Sporting het morgen nog allemaal zelf moest gaan doen op Lierse, maar twee minuten voor het einde maakte Pieroni vanop de stip gelijk. Club was heel vroeg al op voorsprong gekomen na een dodelijke counter via Victor en Verheyen. Smolders trapte de rebound binnen. Club kende weinig problemen in de eerste helft met Moeskroen, maar de eerste twintig minuten van de tweede helft kwamen Les Hurlus opzetten. Brugge hield stand en leek de zege binnen te hebben. Dat was zonder Peter Van der Heyden gerekend, die een domme overtreding maakte in het strafschopgebied twee minuten voor het einde. Pieroni zette de bal in doel. Tien seconden voor affluiten kreeg Mbo Mpenza nog een uitstekende mogelijkheid, maar Verlinden hield de bal met een sprong uit het kader.

Door deze zege telt Club 63 punten en is Anderlecht landskampioen. Indien Standard morgen weet te winnen van Heusden-Zolder nadert het tot op twee punten van Club.