Grazer AK zeker van volgende ronde?

Tom Van Nylen

Het Oostenrijkse Grazer AK, de ex-club van Michael Goossens, lijkt al zeker van kwalificatie voor de volgende ronde van de Uefacup. Het versloeg gisterenavond immers het Bulgaarse Litex Lovech met zware 5-0 cijfers. GAK kwam al vroeg op 1-0 dankzij Bazina. Bovendien werd op dat moment ook nog eens Litex-speler Zagorcic uitgesloten. Nog voor rust wist Kollmann GAK op rozen te zetten. Na de rust zorgden opnieuw Bazina en Pogatetz voor de forfaitcijfers.

Ook Austria Wien slaagde erin een goede uitgangspositie te behalen. Het versloeg immers het Poolse Legia Warschau met het kleinste verschil. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd pas in de 83ste minuut gescoord door Kiesenebner. Het verschil tussen beide clubs bleef dus zeer klein maar toch zou dit ene doelpunt wel eens heel belangrijk kunnen worden voor Austria over twee weken.

De andere grootmacht uit Wenen, Rapid, bracht het er iets minder goed vanaf. Het verloor namelijk met 2-0 bij het Portugese Sporting Lissabon. Geen goed resultaat aangezien Sporting ook nog 23 minuten met z'n tienen moest spelen na een rode kaart voor Polga. Voorheen waren de Portugezen al op voorsprong gekomen dankzij een doelpunt van Tinga. In de 85ste minuut wist Liedson de score nog te verdubbelen waardoor het over twee weken een erg zware wedstrijd wordt voor Rapid in Wenen.