Club Brugge met handrem op naar winst

Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft haar 4-0 winst met succes verdedigd. De Bruggelingen wonnen zoals verwacht op het veld van de Franse tweedeklasser Châteauroux. Het werd 1-2.

Châteauroux startte enthousiast aan de wedstrijd. De Fransen wilden zich bewijzen voor eigen publiek en lukten daar aanvankelijk ook in. Na een kwartier kwam Club Brugge toch op voorsprong: Victor bediende Lange perfect, zodat de Noor makkelijk kon binnen koppen. Châteauroux reageerde meteen, want via een knap schot van Chafni kwam men al gauw op gelijke hoogte. De volgende kans was opnieuw raak, maar dan opnieuw aan de andere zijde. Gvozdenovic haalde eens stevig uit en verschalkte zo doelman Roche.

Club Brugge ging zo op cruise control verder. Bij de rust stond de 1-2 nog op het bord. In de tweede helft waren Chafni en Balaban nog dicht bij een goal, maar scoren lukte niet meer.

Club mag zich zo opmaken voor de loting van de groepfase van de UEFA-Beker. Afspraak dinsdag, want dan is het zo ver!