"Club Brugge is groepsfavoriet"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"Club Brugge is groepsfavoriet"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge speelt straks in de UEFA-Beker tegen Dnipro Dnipropetrovsk, Austria Wenen, FC Utrecht en Real Zaragoza. Wij sprokkelden enkele reacties uit de vier kampen.

Foeke Booy keert straks terug naar Olympia. Tussen 1988 en 1994 speelde de Nederlander geruime tijd in het blauw-zwarte shirt. Booy droomt er al lang van om ooit trainer te worden in Brugge. Over de loting wilde hij het volgende kwijt: "'Deze loting is behoorlijk pittig, er zit geen gemakkelijke tegenstander tussen, maar het had ook zwaarder kunnen uitpakken. We moeten proberen uit de eerste drie wedstrijden een uitgangssituatie zien te creëren, dat we in de laatste thuiswedstrijd, tegen Austria, kwalificatie voor de volgende ronde veilig kunnen stellen. Een voordeel in verband met het drukke speelschema is dat we de vierde ronde, op 1 december, vrij zijn." 

Zoals verwacht is Booy dolenthousiast over de wedstrijd tegen Club Brugge: "Die wedstrijd levert niet alleen een mooie affiche op, maar is voor mij persoonlijk een leuk toetje. Ik hoopte wel op Brugge, omdat ik daar zelf heb gevoetbald. Nog steeds ken ik daar veel mensen. Brugge is voor mij in deze poule de favoriet, maar het moet lukken bij de eerste drie te eindigen."

Wellicht kent u Yevgen Kucherevskyy niet. De man is coach in Oekraïne, meer bepaald bij Dnipro Dnipropetrovsk. Over de loting vertelde hij het volgende: "De ploegen zijn elkaar allemaal waard. Club Brugge speelde tegen Shaktar Donetsk in de Champions League - voorrondes. Het is een sterk team, dat goede resultaten kan boeken. Vooral de eerste wedstrijd (thuis tegen Club Brugge) is erg belangrijk."

Ivica Vastic, selectieheer bij Austria Wenen, is heel positief: "De derde plaats is een realistisch doel. De moeilijkste match zal die tegen Zaragoza zijn, maar we gaan er alles aan doen om tenminste onze thuiswedstrijden te winnen."

Ook enkele andere Austria-bobo's gaven hun kijk op de poule: "Zaragoza is een zeer aantrekkelijke affiche, de anderen zijn veel minder. Gelukkig liggen ze wel nog binnen onze mogelijkheden. Tegen Brugge en Utrecht liggen de kansen 50/50."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties