Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Edmond Machtensstadion
Winst voor Beveren in Brussels
Thierry Van Uffelen

Beveren heeft zijn goede vorm nog steeds te pakken. Na 5-1 winst thuis tegen Cercle ging nu Brussels voor de bijl.

Beveren startte het best en nam de wedstrijd in handen. Toch was het Brussels die de beste kansen versierde. Zware dekkingsfout van Beveren achterin zorgt ervoor dat Culek afgezonderd voor doel kwam. Hij werkte koelbloedig af, 1-0. Beveren, dat wakkergeschut werd door dit doelpunt, kon plots nu ook doelkansen versieren. Badjan traptte een afvallende bal rakelings over en ook een schot van Romaric ging naast. Even later was het toch raak. De pas getrouwde Éboué gaat op wandel in de Brusselse verdediging en kan zowaar schieten, 1-1. Lang stond dit resultaat niet op de bordjes. Even later werkt Arunina na mooi combinatievoetbal van Beveren beheerst af, 1-2. Dit is ook meteen de ruststand. De eerste helft wordt nog ontsierd door een zware tackle van Voskoboinikov. Paniek bij de Beverse rangen die zien dat het ernstig is. Later werd er bij Diabis een gebroken enkel vastegesteld. En daarbij komt nog eens dat zijn kruisbanden gescheurd zijn. Zijn seizoen is allicht voorbij.  De zwaar aangeslagen Voskoboinikov vroeg meteen voor zijn vervanging.

We zijn nog maar net op gang in de tweede helft en het is alweer raak. Beveren beslist de wedstrijd met een kopbaldoelpunt van Badjan. De veer lijkt gebroken bij Brussels en Beveren kan de bal goed rondtikken. Toch krijgt Brussels tegen het einde nog enkele goede kansen door concentratieverlies bij Beveren. Ook Beveren versierde nog enkele grote kansen, maar het verzuimde zijn voorsprong te vergroten.

Een verdiende overwinning voor Beveren, dat de partij controleerde. Brussels blijft in het sukkelstraatje en moet dringend nog eens winnen.