Exeter kan niet voor verrassing zorgen

Jimmy Wouters

Bekerhouder Manchester United heeft de derde ronde van de FA Cup overleefd. Vorige week zaterdag was United op eigen veld niet in staat Exeter van zich af te schudden (0-0). Gisteren stelde het voor bijna 10.000 man orde op zaken door de returnwedstrijd met 2-0 te winnen.

Deze keer nam Fergusson echter geen risico meer. Hij stuurde namelijk zijn sterkste elftal het veld op.
Exeter had in de eerste helft niets in te brengen. Het slaagde er niet in om tot op de helft van Manchester door te dringen. Man Utd kwam al na 9 minuten op voorsprong via Cristiano Ronaldo. Het kon bijgevolg de wedstrijd makkelijk controleren. Mede door de sterke tegenwind, kon Exeter voor geen gevaar zorgen. Manchester kreeg nog enkele goede kansen, maar het bleef 1-0 bij de rust.

In de tweede helft ging Exeter meer druk uit oefenen. Het kreeg zelfs kansen, maar kwam desondanks niet tot scoren. Met veel lange ballen, gedragen door de wind, hoopte het op die ene goede bal. Die kwam er echter niet. Het was Wayne Rooney die in de 87ste minuut definitief het vonnis velde.

Manchester treft in de vierde ronde Middlesbrough.

Andere uitslagen van de replays: Boston United - Hartlepool 0-1, Blackburn Rovers Cardiff City (3-2) en tot slot won Fulham met 2-0 van Watford.