Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse is de ploeg van de Kempen
roger Monnissen

K.Lierse.SK  heeft met droge 3-0 cijfers afstand genomen van buur Westerlo. Met een schitterend afstandsschot van Imschoot vóór de rust en treffers van Thompson en en Delorge in de tweede helft kroonde Lierse zich tot winnaar in het Kempische duel.  De 8000 toeschouwers zagen nochtans dat de bezoekers in het begin van de wedstrijd domineerden. Westerlo verzuimde echter de kansen te verzilveren en tegen de gang van het spel in lukte Imschoot enkele minuten voor rust de openingstreffer.

Na de rust zagen we een gans andere wedstrijd. De Lierse spitsen, onzichtbaar in de eerste helft, forceerden onder impuls van dirigent Mitu enkele kansen.   Thompson en Delorge zorgden voor de ruime 3-0 cijfers.  Met deze geruststellende voorsprong op het bord beperkte de thuisploeg zich vooral tot het controleren van de wedstrijd en de nul te houden.  Toen bij de bezoekers Mario Verheyen ook nog rood pakte, was de wedstrijd helemaal gespeeld.  Al bij al een verdiende overwinning voor geel-zwart.  Westerlo domineerde dan wel in de beginfase, maar kon na het openingsdoelpunt geen vuist meer maken.

Imschoot pakte nog zijn derde gele kaart en is dus geschorst voor de volgende wedstrijd tehen GBA.  Stef Wils zal waarschijnlijk wel terug fit zijn voor de verplaatsing naar Het Kiel. Hij werd aan de rust gewisseld voor Solari. Wegens een contractuur in de rechterdij nam Paul Put het zekere voor het onzekere en hield hij de sterkhouder voor de tweede helft in de kleedkamer.