Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Lotto Park
Anderlecht wint nog eens makkelijk
Anthony Van der Planken

Anderlecht heeft er in het eigen Constant Van den Stock – Stadion een leuke avond van gemaakt. De landskampioen klopte Beveren met 5-2. Toch liep het aanvankelijk moeilijker dan de score doet vermoeden.

Al na twee minuten werd de thuisploeg verrast. Sanogo nam een lange bal van Romaric knap aan en werkte die nog mooier binnen. Anderlecht stond versteld en wist even niet waar het het had. Amper vijf minuten later kreeg Tokpa een reuzenkans op de 0-2. Ook Seka's inzet verdiende beter.

In de twintigste minuut knokte Anderlecht zich terug in de wedstrijd.
Aruna wist een voorzet van Zewlakow in doel te verlengen, meteen de tiende goal van het seizoen voor de Ivoriaan.

De 1-1 betekende de ommekeer in de wedstrijd. De thuisploeg nam de wedstrijd helemaal in handen. Zowel Mbo Mpenza als Walter Baseggio waren er dicht bij, maar het was uiteindelijk middenvelder Vanderhaeghe die scoorde.

Tien minuten na de 2-1 scoorde Aruna Dindane een derde Brusselese treffer, ware het niet dat de scheidsrechter floot voor een duwfout. Uiteindelijk wist Grégoire op slag van rust toch de 3-1 binnen te leggen.

Meteen na de koffiepauze verraste Beveren Anderlecht opnieuw. Sanogo wist te profiteren van een blunder van Olivier Deschacht, waarmee de bezoekers terug in de wedstrijd kwamen. Lang duurde het Ivoriaanse feestje niet, want amper tien minuten later werkte Mbo Mpenza de 4-2 in doel. De Congolese Belg had wat eerder al een uitstekende kans op de paal getrapt.

In het slotkwartier werd het uiteindelijk nog 5-2. Opnieuw was Mbo Mpenza de gevierde man. De international kreeg in de slotminuut nog een dot van een kans op de 6-2, maar die kwam er niet. Geen kat die er naar zal kraaien, want Anderlecht knoopte opnieuw aan met de zege en blijft in het spoor van Club Brugge.