Datum: 13/02/2005 15:00
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Cercle kan eindelijk nog eens winnen

Cercle Brugge moest deze namiddag op bezoek op het Kiel. Beide ploegen pakten best nog eens de drie punten om zo aan de degradatiestrijd te ontsnappen. De wedstrijd tussen de middenmoters eindigde op 2-3.

De wedstrijd startte aanvankelijk in het voordeel van Germinal Beerschot, want de 'ratten' kregen al vroeg een penalty door een overtreding van Jan Masureel op Cruz. Hoefkens kon de penalty feilloos omzetten in 1-0. Amper 15 minuten later kon Jan Masureel zijn fout rechtzetten door een hoekschop voorbij Luciano te koppen, 1-1 dus. Germinal Beerschot was duidelijk van slag door de gelijkmaker, Vandenbussche profiteerde bijna daarvan. Hij kreeg een reuzenkans voorgeschoteld, maar trapte onbegrijpelijk over.

Een minuut later trapte Cvitanovic vanop 25 meter afstand voorbij Mollez. Z'n eerste doelpunt van het seizoen, en meteen ook de 2-1 voor Germinal Beerschot. Tot aan de rust was het relatief rustig, buiten dat Pivaljevic geblesseerd naar de kant moest, tot groot jolijt van de Germinal Beerschot-aanhang. Pivaljevic speelde immers lang voor de rivaal Antwerp FC.

Cercle kwam in de tweede helft opzetten via het duo Meyssen - Roiha, maar dat leverde aanvankelijk niet veel op. Er viel weinig te bleven in de tweede helft, enkel een schot van Camara, dat naast ging en een inzet van de voet van Karel Snoeckx, die na drie maanden opnieuw mocht spelen. In de 71e minuut gebeurde het dan toch: Harold Meyssen zette knap voor, waarna De Smet simpel kon binnenkoppen. De 2-2 was een feit. De wedstrijd kwam zo weer op gang. Cavens probeerde nog om met een schwalbe een penalty te versieren, maar het enige wat hij kreeg, was een gele kaart. Cercleg ging counteren met Paulus Roiha, die oog in oog met Luciano kwam te staan, maar hij werd afgevlagd voor randje buitenspel. Uiteindelijk werd het nog  2-3. Na een afleggertje van Frederik Boi kwam de bal bij Bram Vandenbussche , die hard binnentrapte en zo de winning goal maakte. De ratten misten vooral efficiëntie in de tweede helft.

Cercle Brugge heeft zo eindelijk nog eens gewonnen. Het was al geleden van 7 november vorig jaar toen Cercle de streekderby won tegen Oostende. Cercle wipt nu over Moeskroen naar de 12de plaats met 25 punten. Germinal Beerschot blijft ondertussen onderaan plakken en moet nu echt wel oppassen voor de degradatie.