Stadion: Ewood Park
Blackburn verslaat Crystal Palace
Kristof Blomme

Blackburn kon thuis met het kleinste verschil Crystal Palace opzij zetten. Voor Palace begint het er nu wel heel benard uit te zien. Blackburn is volledig gered.

Blackburn begon het best aan de partij. Na een goede voorzet van Pedersen dacht Stead te scoren. Kiraly had nog een schitterende redding in huis. Even later kon Pedersen nogmaals Stead vrijspelen. Die miste echter z'n schot compleet. Nog voor rust kon Savage uitpakken met een vrije trap voor de thuisploeg. De bal kwam bij verdediger Nelson terecht, maar die trof de buitenkant van de paal. Ook Emerton deed nog z'n duit in het zakje. Hij zette twee man in de wind om dan zwak op Kiraly te besluiten. Vlak voor de pauze was het dan toch raak. Savage, die even voordien aan een tweede gele kaart ontsnapte, mocht opnieuw een vrije trap nemen. Die kwam terecht bij Pedersen die raak trof, 1-0.

Na rust kwam de enige noemenswaardige kans van de bezoekers. Een laag schot van Johnson werd echter zonder al te veel moeite door Friedel gepakt. Blackburn kreeg ook nog wat kansen. Die werden vakkundig de nek omgewrongen door Matteo, Reid en twee keer Stead. De ruststand werd dan ook de eindstan, 1-0.

Door deze overwinning staat Blackburn 11 punten voor op de degradatieplaatsen. Crystal Palace staat nu gedeeld laatste met Norwich. Er is wel nog hoop. De vierde laatste plaats die de redding zou betekenen is voor WBA met slechts twee punten meer. WBA heeft wel nog een match minder gespeeld.

Blackburn: Friedel, Neill, Todd, Nelsen, Matteo, Mokoena, Emerton, Savage (Tugay 45), Reid, Pedersen (Thompson 75), Stead.

Crystal Palace: Kiraly, Butterfield (Popovic 76), Hall, Sorondo, Borrowdale, Routledge, Leigertwood, Hughes, Kolkka (Soares 45), Johnson, Freedman (Torghelle 60).

Goals: Pedersen 45.

Toeschouwers: 18,006.

Scheidsrechter: P. Walton.