Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Anfield Road
Liverpool loopt opnieuw averij op
Tom Ceusters

Met Liverpool en Middlesbrough stonden vanmiddag twee teams die strijden voor Europa tegenover elkaar: Boro wil naar de Uefacup, de Reds hopen nog altijd op de vierde plaats en het daaraanverbonden ticket voor de Champions League. Met het oog op de Europese confrontatie met Chelsea van volgende dinsdag, voerde Rafael Benitez enkele wijzigingen door. De belangrijkste: Harry Kewell mocht nog eens starten. Hij kreeg een plaatsje in de spits naast Morientes.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Middlesbrough. Al na 4 minuten werd Nemeth de diepte ingestuurd. De Bulgaar, vorige week al sterk tegen West Bromwich, liep Pellegrino er eenvoudig af en plaatste de bal mooi voorbij Dudek in de korte hoek: 0-1.
Liverpool slaagde er maar niet in het heft in handen te nemen, en de bezoekers speelden goed mee. Pas na 12 minuten een eerste warm standje voor het doel van Bradley Jones: scherpe voorzet vanop rechts, maar Morientes kwam net te laat om zijn voet ertegen te zetten. Enkele minuten kreeg de Middlesbrough-doelman het nog warmer. Opnieuw een scherpe voorzet van Nunez vanop rechts, Riise troefde Jones af in de lucht, maar de kopbal ging rakelings over.

Veel maakte de thuisploeg niet klaar. Middlesbrough hield de wedstrijd goed op slot, en Liverpool was niet creatief genoeg om openingen te forceren: vloeiende combinaties en kansen waren dus zeldzaam. De enige mogelijkheden in een slappe eerste helft kwamen er eerder toevallig. Twee keer kreeg Riise een afgeweerde bal in de voeten buiten het strafschopgebied: zijn eerste poging kwam recht op keeper Jones terecht, de tweede streelde het zijnet. Ook een schot uit de draai van Nunez raakte niet verder dan dat zijnet.
De bezoekers van hun kant beperkten zich tot verdedigen, en op een scrimmage voor doel na werd Dudek niet op de proef gesteld. Nemeth mocht nog eens op doel af, maar zijn pas richting Hasselbaink werd onderschept door Carragher, en weg was het gevaar.

De eerste kans in de tweede helft was voor Fernando Morientes, maar de Spaanse spits kopte de voorzet van Carragher naast. Vijf minuten laterdraaide Finnan, ingevallen voor een bleke Pellegrino, de bal heerlijk naar het hoofd van Luis Garcia, maar diens vliegende kopbal werd goed geparreerd door Jones. Maar, zoals het cliché zegt, "derde keer goede keer": Steven Gerrard kreeg de bal buiten de 16, legde aan, en trapte de gelijkmaker schitterend in de verste haak. 1-1 na 52 minuten.

Middlesbrough kwam er nog altijd niet uit, en er ontstonden nu ook bressen in de verdedigende muur van de bezoekers. Liverpool dropte bal na bal in het strafschopgebied, en dat leverde bijna telkens gevaar op: Kewell en Morientes kopten de beste mogelijkheden echter naast. Ook vanop afstand dreigde de thuisploeg, maar doelman Jones kon, weliswaar met de nodige moeite, beide pogingen van Kewell afweren.

Na een goed uur ging de storm plots liggen, en een twintigtal minuten was er niets te beleven, op een door Jones geredde kanonskogel van Luis Garcia na. Tien minuten voor het einde beseften de Reds dat de tijd begon te dringen, en er werd een nieuw offensief ingezet. Het offensief bleek echter niet meer dan een offensiefje te zijn: wat steriele druk, een paar corners, enkele scrimmages, meer kreeg Liverpool niet voor elkaar. De score bleef dan ook wat ie was: 1-1.

Opnieuw puntenverlies van Liverpool, dat zo een uitstekende gelegenheid laat liggen om dichter bij Everton te komen. Middlesbrough kreeg waarvoor het kwam: een punt.

Liverpool: Dudek, Finnan, Carragher, Pellegrino (45' Luis Garcia), Warnock (84' Hamann), Nunez (73' Cisse), Alonso, Gerrard, Riise, Morientes, Kewell

Middlesbrough: Jones, Davies, Ehiogu, Southgate, Queudrue, Boateng, Nemeth (62' Downing), Doriva, Parlour (78' Parnaby), Zenden, Hasselbaink

Doelpunten: 4' Nemeth (0-1), 52' Gerrard (1-1)

Geel: Nunez, Luis Garcia (Liv); Doriva, Parlour, Zenden (Mid)