Speeldag: Speeldag 36
Stadion: The Hawthorns
Arsenal houdt United af
Kristof Blomme

Arsenal klopte WBA op eigen veld met 0-2. Hierdoor blijft Manchester United op vier punten. WBA blijft onderaan in slechte papieren zitten.

De thuisploeg schoot nochtans het best uit de startblokken. Na een hoekschop van Richardson probeerde Gera het met een specaculaire omhaal. De bal van de kapitein ging naast. Arsenal had het in de eerste helft heel moeilijk met West Bromwich. Vlak voor rust kreeg Van Persie dan toch een kans na een goeie pass van Lauren. Hoult pakte uit met een heel goede redding.

De thuisploeg hield Arsenal ook in de tweede helft goed af. Halverwege die tweede periode kwam er dan toch een klasseflits van de bezoekende spitsen. Na een goeie pass van Reyes werkte Van Persie beheerst af. Niet veel later was de wedstrijd bijna helemaal gespeeld. De poging van Reyes kon door Clement nog net van de lijn gekeerd worden. WBA reageerde met een schot van Richardson. Lehmann reageerde echter gevat. Voor de thuisploeg werd het nu alles of niets. Zowel Kanu, Earnshaw als Horsfield kwamen op het veld. In de laatste minuut kregen ze het deksel op de neus. Edu werd aangespeeld door Bergkamp en stifte de bal over Hould in doel.

Door deze overwinning blijven de Gunners vier punten voor op Manchester United met nog drie partijen te gaan. West Brom staat gedeeld laatste met Norwich. Zij staan beiden één punt achter Palace en Southampton. Deze vier onderste ploegen hebben nog slechts twee matchen te gaan.

WBA: Hoult, Gaardsoe, Moore, Clement, Albrechtsen (Earnshaw 80), Wallwork, Richardson, Robinson, Gera (Kanu 80), Campbell (Horsfield 80), Greening.

Arsenal: Lehmann, Lauren, Toure, Senderos, Cole, Fabregas (Bergkamp 74), Vieira, Silva, Pires, Van Persie (Edu 74), Reyes.

Goals: Van Persie 66, Edu 90.

Toeschouwers: 27,351.

Scheidsrechter: N. Barry.