Eén ding is zeker, Brugge wint de beker...

Jan Martynowski
| 0 reacties
Eén ding is zeker, Brugge wint de beker...
Foto: © SC

Voetbalkrant kijkt vooruit naar de bekerfinale van deze zaterdag. Vandaag en morgen duiken we de (beker)geschiedenis in van beide finalisten, en zoeken we daarin naar 'voortekenen'. 

Vandaag zoeken we de voortekenen voor de Brugse winst. Wie liever Germinal Beerschot ziet winnen, moet niet vrezen. Morgen kijken we naar het bekerverleden van Germinal én Beerschot. Wedden dat we evenveel voortekens vinden?

Brugge wint omdat:
 
-Dit seizoen was Germinal Beerschot al tweemaal kansloos tegen Club Brugge. Vooral de afstraffing in het Jan Breydel-stadion moet sporen hebben nagelaten. Een droge 6-0 werd het daar. Verder presteerde Germinal Beerschot dit seizoen slecht in de toppers. Tegen Standard, Anderlecht en Brugge haalde het amper 3 punten (1-0 tegen Standard). Die goal van Messoudi was meteen ook het enige doelpunt dat de ratten konden scoren tegen een ploeg uit de top drie.

-Club verliest geen bekerfinales meer. In 1998 verpletterde Genk de Westvlamingen met maar liefst 4-0. Sinds dan is Club ongeslagen in bekerfinales. Moeskroen (2002, 3-1) en Beveren (2004, 4-2) konden daar niets aan veranderen.

-Club kan zijn zijn tiende bekerzege pakken. Daarvoor zou het slechts 15 bekerfinales hebben moeten spelen. Met andere woorden, in 2/3 van alle gevallen wint Brugge.

-Blondel was de laatste niet-Bruggeling die tegen Brugge scoorde. Vorig jaar kwamen de Beverse doelpunten immers van de voet van Dany Verlinden en Birger Maertens. En oh ja, Blondel, die speelt nu voor… Club Brugge.

-De eerste bekerfinale van het oude Beerschot ging verloren tegen…Club Brugge. Na een 1-1 eindstand trokken de Antwerpenaars bij de strafschoppen aan het kortste eind. Gezien dit de eerste bekerfinale is van het nieuwe (Germinal) Beerschot, zou het maar logisch zijn moest de geschiedenis zich herhalen. Oh ja, leuk detail, bij Beerschot speelde toen Jan Verheyen, de vader van huidig Brugge-boegbeeld Gert Verheyen.

-Ook Germinal Ekeren speelde al een finale tegen Club. In 1995 verloren de rood-gelen met 3-1. Hielp Brugge toen mee aan de zege: Gert Verheyen. En u weet wat ze van Gertje zeggen: “Hij is als een goede fles wijn, hij wordt beter met de jaren.” En gezien er ondertussen al 10 jaar zijn verstreken, kan de Kielse defensie al beter beginnen bibberen!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties