Westerlo - Koning van de gemoedelijkheid

Ruben Claesen
| 0 reacties
Westerlo - Koning van de gemoedelijkheid
Foto: © SC

De ploeg die altijd rust en kalmte uitstraalt, zo mogen we de Kempenaars wel noemen. Zelfs tijdens een trainerswissel kabbelt Westerlo onbewogen voort. Al bewoog er tijdens de eerste maand van de transferperiode al meer dan we gewoon zijn.
 
Vorig seizoen
 
Westerlo beleefde een zorgeloos seizoen zonder echte uitschieters. Het eindigde comfortabel, na een goede eerste en een mindere tweede ronde, op een twaalfde plaats.
 
Transfers
 
De belangrijkste transfer vond plaats in de technische staf: Jan Ceulemans, die naar Club Brugge vertrok, werd vervangen door Herman Helleputte. Vier nieuwe spelers vervoegden de eerste ploeg, allemaal Belgen. Als nieuwe doelman werd de ervaren Ronny Gaspercic aangetrokken, een betrouwbaar sluitstuk die na zijn avontuur in Spanje de Stille Kempen verkoos boven Albacete. Voor de verdediging ook twee bekende namen: Nico Van Kerckhoven en Bernt Evens, die respectievelijk van Möchengladbach en Antwerp kwamen. Tom Van Imschoot, die overkwam van Sint-Truiden, brengt wat meer creativiteit op het middenveld. 

David Paas (commercieel manager) Sadio Ba, Knut Henry Haraldsen (Ham-Kam), Bart Deelkens (MVV), Joe Keenan (terug naar Chelsea), Alex Brosque (Australië) en Zdenek Svoboda (Cloppenburg) hielden het voor bekeken in Westerlo.
 
Seizoen 2005-2006
In doel krijgt Gaspercic waarschijnlijk de voorkeur op Jonathan Bourdon. De achterste linie staat voor ervaring met de anciens Mario Verheyen en Nico Van Kerckhoven. Evens vervangt mogelijk Delen, die naar de linksmiddenpositie kan doorschuiven. Rechts achteraan lijkt er geen concurrentie voor Wagemakers. Chris Janssens en Wim Mennes lijken zeker van hun plaats op het middenveld, Ntuka kan op de rechterflank uit de voeten. Eventueel kunnen Jackson Coelho of Tom Van Imschoot ingebracht worden, zodat er omgeschakeld wordt naar een 5-mansmiddenveld. De aanval lijkt het zwakke punt, waar drie spelers strijden voor 1 of 2 plaatsen, namelijk Peter Utaka, Jochen Vanarwegen en Harrie Gommans.
 
Prognose
 
Westerlo ambieert een plaats tussen de zesde en negende plaats, wat niet onlogisch is volgens de aankopen, en wat meer uitschieters tegen de toppers. Wil het deze doelen bereiken, dan zal het constanter moeten presteren, vooral in de uitwedstrijden.
 
Beste aankoop: Nico Van Kerckhoven
Grootste verlies: David Paas 
Prognose: Middenmoot
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties