Benefietwedstrijd was succes

Niels Hendriks

Ondanks dat PSV niet met zijn A-kern naar Lommel afzakte kwamen er toch 6.000 toeschouwers opdagen voor de benefietwedstrijd tvv Jan Plessers. Ook bij thuisploeg KVSK United ontbraken er verschillende sterkhouders maar toch kregen de toeschouwers een leuke partij te zien. Het werd 2-2 aan de Gestelsedijk.

Bij KVSK United waren Heymans, Waligora, Pereira en Machiels er niet bij. Wel was er een Nederlandse tester voor de linksback positie genaamd Jayson Trommel. Bij PSV kwam er geen enkele bekende naam aan de aftrap. Het technisch vaardige PSV bleek een goede tegenstander te zijn voor dit United. Maar in tegenstelling tot vorige zondag, combineerde United vanavond wel goed en bleek het verdedigend en aanvallend wel goed te kloppen. De wedstrijd zelf ging goed op en af hoewel KVSK United het meest gevaarlijk was. Toch was het PSV dat vlak voor rust op voorsprong kwam via een owngoal van Pieter M'Bemba.

Na de koffie startte United hels waardoor het verschillende goede kansen creëerde. Vooral onder leiding van de bedrijvige Haznadar kregen de Limburgers enkele goede kansen maar de afwerking van de jonge Bosniër liet het nog afweten. In plaats van de gelijkmaker verdubbelde PSV de score na balverlies op het middenveld. Van Boekel brak door de centrale verdediging en liet Boyen geen schijn van kans. De jongens van Peter Balette bleven er echter in geloven en lukte tien minuten later de aansluitingstreffer na een voorzet van Wouter Scheelen. Haznadar trapte op de keeper maar de goed gevolgde Daniëls tikte hard binnen. United bleef na dit doelpunt verder zoeken naar de gelijkmaker en eindelijk kreeg Admir Haznadar zijn doelpunt. Na een flits op links liet de spits de hele verdediging achter zich en rondde hij onder de keeper af, 2-2.