wigWigan
sunSunderland
Jason Roberts (pen) 2'
1-0
Datum: 27/08/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: JJB Stadium
Wigan wint voor het eerst
Tom Ceusters
| 0 reacties
Wigan wint voor het eerst
Foto: © SC

Met Wigan en Sunderland stonden zaterdagnamiddag twee ploegen tegenover elkaar die vorig jaar nog een klasse lager speelden. Beide ploegen startten slecht aan de competitie: nul overwinningen, nul gelijke spelen, nul punten dus. Wigan scoorde daarbovenop nog eens nul doelpunten. Vandaag zouden minstens twee van die nullen verdwijnen in het onderlinge duel tussen de twee ploegen.


De thuisploeg maakte al vroeg in de wedstrijd komaf met één nul. Jason Roberts (foto) werd ten val gebracht in de zestien, en zette zelfs de penalty om: één-nul voor Wigan. Sunderland reageerde onmiddellijk, maar verdediger Henchoz hield z'n ploeg recht: eerst blokte hij een schot van Jon Stead in extremis nog af, even later haalde de verdediger een kopbal van Alan Stubbs van de lijn.

Sunderland bleef het thuisdoel onder vuur nemen, maar ook Wigan-keeper Michael Pollitt was in goede doen. De goalie kwam uitstekend tussen op een ver schot van Dean Whitehead en had ook een schitterende parade in huis op een poging van Stead van dichtbij. De thuisploeg kwam slechts één keer uit de omknelling: Pascal Chimbonda kopte echter naast. 


Na de pauze ging het Sunderland-offensief gewoon door: Whitehead stuurde Stead richting keeper Pollitt, maar de spits besloot te zwak op de doelman. Stead werd meteen daarna vervangen door Andy Gray, en plots stokte het spel van Sunderland, zodat Wigan nog maar weinig moeite had met de aanvallen van de bezoekers. In blessuretijd leek het toch nog mis te gaan voor de thuisploeg, maar het doelhout redde Wigan op een schot van Alan Mahon.


Uiterst moeizame en niet echt verdiende overwinning voor Wigan. Het eerste doelpunt van de Latics was meteen goed voor de eerste overwinning en de eerste drie punten van het seizoen. Sunderland blijft eenzaam achter op de laatste plaats, zonder punten.



Wigan: Pollitt, Chimbonda, Henchoz (Jackson 86), De Zeeuw, Baines, Taylor, Kavanagh (Mahon 70), Francis, Bullard, Roberts, McCulloch.

Sunderland: Davis, Nosworthy, Stubbs, Breen, Arca, Miller, Le Tallec, Whitehead, Elliott, Stead (Gray 62), Welsh (Woods 62).

Scheidsrechter: S Bennett (Kent). 

Doelpunten: 2' Roberts (1-0, pen)