Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Het Kuipje
Brussels legde Westerlo niets in de weg
Ruben Claesen

Westerlo blijft goed presteren. In een nat Kuipje had het geen kind aan FC Brussels. Uitblinker was andermaal Jaja Coelho, die twee doelpunten voor zijn rekening nam. Opmerkelijk was dat beide ploegen de wedstrijd eindigden met z'n tienen.

Bij de thuisploeg raakte Van Kerckhoven niet speelklaar, waardoor Westerlo met dezelfde elf begon als in Moeskroen. Bij Brussels mocht Espartero meteen starten, een andere aanwinst, Ibrahim Kargbo, begon op de bank.

Brussels begon met één spits, Kristof Snelders, en kwam naar de Kempen voor een puntje. Na vijf minuten was het een eerste keer heet voor de goal van Nys. Jackson Coelho stuurde Utaka het straatje in, maar keeper Nys was eerder op de bal. Westerlo nam de match meteen in handen, Brussels onderging het spel. In de achtste minuut was het al prijs: Peter Utaka legde klaar voor Coelho, die de openingstreffer tegen de touwen knalden. Op het kwartier kwam Westerlo dicht bij de 2-0, maar de kopbal van Janssens werd van de lijn gehaald door Colpaert. Diezelfde Janssens viel op het halfuur uit met een verrekking aan de bil en werd vervangen door Michal Scasny. Even later mochten we het eerste doelgevaar van Brussels noteren, maar het schot van Espartero werd gepakt door Gaspercic. Vijf minuten voor rust werd de score verdiend verdubbeld. Jef Delen krulde de bal op aangeven van Utaka heerlijk binnen. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na vijf minuten in de tweede helft besefte trainer Cartier maar al te goed dat er iets moest veranderen: Kargbo en Selemani kwamen erin voor Petö en Zaaboub. Brussels moest komen, maar echt dreigen kon het niet. Op het uur even opschudding, nadat Jeffrey Ntuka fel inging op Alan Haydock; een rode kaart was het logische gevolg. Ook met een man meer slaagde Brussels er niet in om te dreigen, enkel een schot van Snelders was noemenswaardig. In een erg vroeg slotoffensief moest Gaspercic zijn ploeg nog behoeden voor de aansluitingstrefferde pogingen van Culek en Snelders waren net niet goed genoeg. Voor Brussels was het alles of niets, waardoor Westerlo er op de counter kon uitkomen en Coelho zijn tweede binnenlegde. 3-0, afgelopen voor Brussels. Uiteindelijk eindigde Brussels de wedstrijd nog met tien, na natrappen van Kargbo.