De elf van Marseille

Jan Martynowski
| 0 reacties
De elf van Marseille
Foto: © SC

Marseille mag dan wel een naam blijven, de tegenstander van Germinal Beerschotis niet meer dé ploeg van enkele jaren geleden. Dat uit zich ook in de spelersnamen. Een kort overzicht van de elf die vorig weekend het Sochaux van Dagano wandelen stuurden.

Doelman
Doelman is Carrasso, totdat de geschorste Barthez terugkeert. Redelijk jong, 24, en met nog niet teveel ervaring. Speelde eerder voor Crystal Palace, werd ook aan Guingamp uitgeleend. Met zijn 1,92 meter een reus in doel.

Verdediging

Voor Carrasso is de belangrijkste pion Déhu. De oude rot is al 32, maar nog niet versleten. Déhu speelde eerder voor Lens en Barcelona. Stikt van de ervaring, maar heeft aan snelheid afgebot. De leider van de verdediging.


Demetrius Ferreira houdt hem gezelschap. De Braziliaan is geen echte topper, en kwam eerder voor het bescheiden Bastia uit. Niet bijzonder groot en vrij licht moet hij het vooral van zijn techniek en snelheid hebben.


Een andere Braziliaan is Andre Luis. Niet dezelfde die vorig jaar op het Kiel speelde, maar een speler die na een korte passage bij Benfica van Santos naar de havenstad trok. Met zijn 1,92m een reus achterin.


Iets kleiner maar nog steeds een beer is Meïte. De enige speler die Cavens nog kent van zijn korte passage in Marseille. Een stevige Ivoriaanse verdediger, die al jaren in de verdediging van Marseille speelt. Certitude.


Flankverdediger Taiwo is een jonge Nigeriaan met een enorme toekomst voor zich. Snel, goede techniek en met een redelijke actie. Komt dit seizoen steeds aan spelen toe, dat was vorig jaar anders. Soms nog te ontstuimig.

Middenveld

Op het middenveld vinden we de Portugees Delfim terug.  De 28-jarige speler speelde jaren bij Sporting Lissabon, maar kwam bij Marseille door zware blessures weinig aan spelen toe. Speelde dit seizoen nog maar twee keer, zonder doelpunt.


Stofzuiger op het middenveld is de Nigeriaan Oruma. Speelde eerder voor Sochaux, en werd dit seizoen meteen een certitude. Pikt regelmatig zijn goaltje mee. Ervaring te koop, ook op Europees en internationaal vlak.

Na een jaartje Galatasaray kwam de Fransman Ribery terug naar la douce France. Scoorde nog niet in de competitie, maar vond al wel de netten tegen Lazio Roma en La Coruna. Met andere woorden: een gevaarlijk heerschap, snel en lichtvoetig.

Aanval

De Argentijn Gimenez speelde jaren in Zwiterland, bij Lugano en Basel. Na vijf doelpunten in twee matchen verkaste hij naar Marseille. Daar was hij goed voor een goal na twee wedstrijden. In de gaten houden dus.

Ook Niang is een goede spits. Vorig seizoen bij Strasbourg goed voor 12 doelpunten, liet hij voor l'OM al één maal de netten trillen. De Senegalees is snel en technisch goed. Enkel afwerken is niet zijn sterkste punt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties