Hoe raakte Marseille op het Kiel?

Jan Martynowski
| 0 reacties
Hoe raakte Marseille op het Kiel?
Foto: © SC

"Met het vliegtuig", zal u denken. En u heeft overschot van gelijk. Maar hoe komt het dat de spelers van Marseille op dat vlegtuig geraakt zijn? Dat liep alvast niet van een leien dakje.

1. De competitie - een tranendal

Het immer ambitieuze Marseille kende een woelig seizoen. Het eindigde uiteindelijk op een alweer teleurstellende vijfde plaats, op maar liefst 24 punten van kampioen Lyon, en achter ploegen als Lille, topper Monaco en Rennes. De Uefacup was iets te hoog gegrepen voor het immens populaire Marseille, dus moest het maar via het achterpoortje van de Intertoto.

2. De Intertoto - hoogtes en laagtes

In de eerste ronde die l'OM moest spelen, kwam het tegen Bern uit. Dat had net Lokeren uitgeschakeld. Marseille won tweemaal: 2-1 en 2-3. In de halve finale wachtte Lazio Roma. Werd het in Rome 1-1, in de havenstad ontbond Marseille zijn duivels: 3-0, met de tweede goal op naam van Mendoza. De mannen van Fernandez hadden dus de finale bereikt. Daar leek Spaanse topper La Coruna te sterk: 2-0 in El Riazor. Maar thuis zorgden de blauw-witten voor spektakel: liefst 5-1 werd het!

 3. De Uefacup - hopen op een laagte?

Coach Fernandez vergeleek Germinal Beerschot met Bern. Met andere woorden: zijn ploeg is favoriet. Maar bestuurslid op het Kiel Kesters is het daar niet mee eens: "Wij kwamen Europa binnen via de grote poort: als winnaar van de beker van België! Marseille sloop Europa binnen via een achterpoortje." Antwerpse arrogantie? We zullen zien...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties